Genel Bilgiler

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, günümüzde hızla değişen ve gelişen teknoloji alanında topluma değer sağlayan en önemli mühendislik dallarından birisidir.   Elektromanyetik alan teorisinden anten ve mikrodalga tekniklerine, temel elektriksel çözüm tekniklerinden büyük ölçekli tümleşik devre tasarımına, karmaşık değişkenli matematiksel analiz yöntemlerinden bulanık mantık tekniklerine, sayısal sistem tasarımından haberleşme teknolojilerine, güç elektroniğinden yüksek gerilim uygulamalarına, sembolik mantıktan yapay zekaya, biyomedikal mühendislikten mikro elektroniğe kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu mühendislik dalı enerjiden iletişime, sağlık sektöründen uzay teknolojisine, askeri haberleşmeden sanayi makinelerine, birçok alanda, diğer programlarla multidisipliner çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ayrıca zeka ve yaratıcılık odaklı çözüm ve ürünler geliştiren bir mühendislik dalıdır.

Öğrencilerimiz kendi ilgi ve yetkinliklerine göre bu alanlardan derslerini seçebilmektedirler. Bölümümüzün dersleri araştırma ve projelere dayalı yenilikçi bir yaklaşımla yapılandırıldığından öğrencilere gerçekçi mühendislik ve tasarım problemlerini öğretmeyi amaçlar.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, 2008 yılında kurulan Mühendislik Fakültesi'nin bir bölümü olarak, 2010-2011 akademik yılındaİngilizce hazırlık sınıfı ile Örgün Öğretim ve İkinci Öğretim olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Bölümün temel hedeflerinden biri 8 yarı yıllık eğitim-öğretim süresince kazandırdığı analitik düşünebilme yeteneği ile ulusal ve uluslararası düzeyde teorik ve uygulamalı alanlarda mesleğini icra edebilecek Elektrik-Elektronik Mühendisleri yetiştirmektir.

8 yarı yıllık ders programında derslerin %25'i ise seçmeli ders olarak okutulmaktadır. Program içerisinde;

  • Elektrik makinaları
  • Elektrik tesisleri
  • Devreler ve sistemler
  • Elektromanyetik alanlar ve mikrodalga tekniği
  • Elektronik
  • Haberleşme
  • Kontrol ve Kumanda

olarak 7 anabilim dalı bulunmaktadır. Seçmeli hazırlık sınıfı ve 4 yıllık lisans programını başarı ile tamamlayan öğrencilere Elektrik-Elektronik Mühendisi olduğunu gösteren lisans diploması verilir.

Bölümde aktif olarak görev yapan 5 Profesör, 10 Doçent, 9 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 12 Araştırma Görevlisi mevcuttur.  

Akademik kadro için tıklayınız.