Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde yer alan bölümümüz eğitim öğretim faaliyetlerini Akçakoca yolu Merkez Konuralp yerleşkesinde sürdürmektedir. Özel Eğitim Öğretmenliği Programı teorik ve uygulamalı dersleri içeren dört yıllık bir lisans programıdır. Programın temel amacı, zihin engelli çocukların ve ailelerinin gereksinimlerini karşılamak üzere çocuklar, aileler, öğretmenler ve yöneticiler ile çalışacak özel eğitimciler yetiştirmektir. Bölümümüzde 2 doçent, 5 doktor öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Öğrencilerimiz Özel Eğitim Öğretmenliği programı içinde Zihin Yetersizliği, Otizm Spektrum Bozukluğu, Öğrenme Güçlüğü, Görme Yetersizliği, İşitme Yetersizliği, Özel Yetenekliler anabilim dalları ile ilgili dersler alacaklar ve 2.sınıfın bahar döneminden itibaren gözlem ve uygulamalarını gerçekleştirmek için bölümümüz tarafından anlaşılmış okullara uygulamaya gitmeye başlayacaklardır. Özel Eğitim Öğretmenliği lisans programı ile alanda nitelikli özel eğitimciler yetiştirmeyi hedefleyen programımız, uzmanlığını almak isteyenler için Birleşik Üstün Yetenekliler Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans ve Özel Eğitim Tezli Yüksek Lisans imkanlarını da sunmaktadır.