İşletme Bölümü Genel Bilgi

Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi, 26 Şubat 2010 tarih ve 27505 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010/103 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş ve 2010-2011 Akademik Yılı'nda İşletme Bölümü ile lisans öğretimine başlamıştır.

İşletme Bölümü 2010-2011 Akademik Yılı'nda lisans öğretimine I. ve II. Öğretim olmak üzere başlanmıştır. Şu anda I. Öğretim olarak eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu kapsamda bölümümüz; muhasebe, finansman, pazarlama, üretim yönetimi, yönetim ve organizasyon, sayısal yöntemler olmak üzere işletmeciliğin tüm alanlarına hitap eden 6 anabilim dalını kapsamaktadır.

İşletme Bölümünde; 3 profesör, 5 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 4 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'ne bağlı olarak, İşletme Anabilim Dalı'nda Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde de öğretime 2011-2012 Akademik Yılı'nda başlanmış ve hali hazırda devam etmektedir.

İşletme Bölümünün Amacı

İşletme Bölümü’nün temel amacı; uluslararası düzeyde lisans eğitimi vererek sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve araştırma-geliştirme çalışmalarında başarıyla görev alabilecek, yaratıcı, problem çözmede yapıcı yaklaşıma sahip, takım çalışmasına yatkın, çevreye duyarlı, sosyal, ekonomik ve mesleki etik bilincine, sorumluluğuna ve lider özelliklerine sahip, rekabetçi iş ortamının neden olduğu sorunlarla başa çıkabilecek yöneticiler ve girişimciler yetiştirmektir.