Genel Bilgi

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulunda 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ön lisans düzeyinde kurulan ve aynı yıl ilk öğrencisini alan Bilgisayar Programcılığı Programı, insan-teknoloji-bilgi ilişkilerine, yazılım sektörü açısından bakma yollarını bilen ve uygulayabilen bireyler yetiştirmek amacındadır.

Tüm dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye’de de Bilgisayar Programcılığı hızla gelişen ve birçok iş koluna uygulanabilen bir meslektir. Öğrenciler, donanım, yazılım ve her türlü sorunun çözümü için çıkarılması gerekli olan algoritmaların matematiksel alt yapısını da içeren laboratuar olanaklarıyla donatılmış uygulama ağırlıklı bir öğrenim görmektedirler. Seçtiğimiz C/C#/C++, Java programlama dilleri eğitimin ağırlık noktasını oluşturmaktadır.

Bölümde, yazılım uygulamalarını geliştirebilmek için gerekli algoritmalar, sistem analizi ve tasarımı, bilgisayar ağ sistemleri, internet programcılığı, veri tabanı yönetim sistemleri gibi mesleki dersler ağırlıklı olarak verilmektedir.

Ayrıca Matematik, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Grafik Tasarım ve Web Tasarmı Temelleri derslerinde ise, sektöre yönelik tasarım ve uygulama öğretileri için gerekli güçlü matematik tabanlı yazılımlar kullanılmaktadır.

İşletim sistemleri dersimizde ise Windows ve Linux işletim sistemleri ayrı ayrı işlenmektedir.

Mesleki Uygulama ile ilgili öğrencilerimizin çalışabileceği, karşılıklı olarak protokollerinin yapıldığı yazılım sektöründeki çözüm ortaklarımız bulunmaktadır.

Bilgisayar Programcılığı Programı giriş, sayısal puan hesaplamasıyla yapılmaktadır.