Genel Bilgi

2013 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Tarih Bölümü Lisans Programında; Eskiçağ, Ortaçağ, Yeniçağ, Genel Türk Tarihi, Yakınçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim dalları bulunmaktadır. Bu bağlamda Tarih Bölümü, tarih boyunca toplumların siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda göstermiş oldukları gelişmeleri, dünya uygarlığına yapmış oldukları katkıları öğretmeyi amaçlamakta ve ilgili alanlarda akademik düzeyde araştırmalar yapmaktadır. Bölümümüzde 1 Profesör, 4 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Doktor Araştırma Görevlisi ve 2 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Tarih Bölümü'nün amacı, güçlü bir altyapı ile donanmış, uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar yapabilecek çalışma yöntem ve disiplini kazanmış, kendine güvenen, yaratıcı düşünce sahibi, çözüm üretebilen, yeni gelişmeleri takip edebilen, sadece Türkiye değil yurtdışında da başarılı olacak öğrenciler yetiştirmek; Türk Yüksek Öğretiminin temel amaçları çerçevesinde öğrencilerin mukayeseli bir yaklaşımla Türkiye tarihini, insanlık tarihi ve dünya tarihi çerçevesinde daha iyi anlamalarını sağlamak, çağdaş teknolojilerden de yararlanarak yazılı ve görsel tarih kaynakları üzerinde çalışırken eleştirel ve analitik yaklaşımlarını geliştirmektir. Ayrıca Düzce yöresinin tarih ve kültür özelliklerinin araştırılmasına katkıda bulunmaktır. Dersler tarihi geziler ve görsel ve işitsel malzemelerle desteklenecektir. Öğrencilerimize tarih disiplininin temel kavramları öğretilerek belge ve bilgiye ulaşma yöntemleriyle birlikte geçmişe farklı bir perspektiften bakabilme yeteneği kazandırılacak ve bilimsel temelde tarihin bugünle de bağlantısı kurularak tarihe daha dinamik ve canlı bakmaları sağlanacaktır. Bu sayede tarih bilincine sahip tarihsel çevre ve kültür değerlerini koruyan öğrenciler yetişmiş olacaktır.  

Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi | Düzce Üniversitesi (duzce.edu.tr)

Yerleşke                             Konuralp Yerleşkesi

Bölüm Özel Koşulları        Bulunmamaktadır.

Hazırlık, Yabancı Dil         Bulunmamaktadır.

Akreditasyon                      Bulunmamaktadır.

Değişim Programları          Erasmus, Farabi, Mevlana

Staj                                  Zorunlu staj bulunmamakla birlikte öğrenciler, diledikleri takdirde lisans eğitimleri sırasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülen Ulusal Staj Programı (USP)’na veya Müzelerde ve Arşivlerde gönüllü olarak staj programlarına katılabilirler.

Mesleki Uygulama             Bulunmamaktadır.

Dikey Geçiş Sınavı

Üniversitemize Dikey Geçiş yolu ile kayıt yaptıran öğrenciler 5. yarıyıldan öğrenime başlarlar. Daha önce almış oldukları derslere göre muafiyetleri yapılır.