Genel Bilgi

Programın temel amacı; kullanım alanı her geçen gün daha da artan polimer mamullerin üretildiği sektörün ihtiyaç duyduğu temel bilgi ve becerilere sahip,  sektörde karşılaşacak problemlerin tanımlanması veya çözümünde katkı sağlayacak donanımlı teknikerler yetiştirmektir.

Öğrencilerimiz 2 yıl sonunda 122 AKTS kredisiyle mezun olacaktır. Dersler teorik, uygulamalı, zorunlu ve seçmeli olarak verilmektedir. Oldukça geniş çalışma alanı bulunan Polimer Teknikerlerimiz 2 yılı bitirdikten sonra, kariyer imkanlarını devam ettirmek isterlerse, ÖSYM tarafından yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Kimya mühendisliği, Kimya, Polimer Mühendisliği, Lif ve Polimer Mühendisliği ve İmalat mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilme imkanına sahiptirler.

Programımız kapsamında öğrencilere sağlanan laboratuvar şartları onlara derslerde öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratik hale dönüştürmelerinde yardımcı olmaktadır. Ayrıca belirli aralıklarla fabrikalara yapılan teknik geziler sayesinde programa ait bizzat uygulama alanları ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

Özellikle düzce yöresinde yer alan fabrikalardaki yetkililer zaman zaman polimer teknolojisi programı öğrencilerine seminerler vermeye hatta bazı dersler için belli dönemlerde ders vermeye gelmektedirler. Bu sayede sektörde çalışan ve deneyim sahibi kişilerle öğrencilerin bir araya gelmesi öğrencilerin mesleğe ve sektöre bakış açısını değiştirmektedir.

Öğrencilerimizin polimer teknolojisi programı kapsamında kazanmış oldukları bilgi, beceri ve deneyimler sayesinde Düzce yöresinde yer alan fabrikaların tümünde çalışma imkanlarına sahip olmaktadırlar. Bu imkanlar öğrencilerin kendileri tarafından oluşturulmasının yanında polimer teknolojisi programı ve üniversite bazında fabrikalar ile yapılan sözleşmeler doğrultusunda da sağlanmaktadır. Fabrikalar ile yapılan sözleşmeler gereği öğrencilerimiz öğrenim süreçleri dahilinde burs ve staj imkanlarından faydalanmaktadır. Ayrıca öğrenim süreçlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz sözleşmeler gereği fabrikalarda rahatlıkla iş bulabilmektedir.