Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans

Günümüz bilgi teknolojisindeki yenilikler sonucu, geleneksel işletme dünyasında birçok değişim meydana gelmiştir. Bilişim sistemleri stratejik işletme amaçlarını gerçekleştirmenin yanı sıra günlük faaliyetleri gerçekleştirmek için de gerekli hale gelmiştir.
İşletmelerin kar elde etmesi için bilişim sistemlerini ve işletme yönetimini ortak şekilde yürütme ihtiyacından doğan Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü çalışma alanı haline getiren, teknoloji, yönetim ve işletme süreçlerinde yaşanan bu sürekli değişimidir. Bu sürekli değişimin ihtiyacı olarak da Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans programı ortaya çıkmıştır.

Bilgi yönetimi, çağımızda olmazsa olmaz hale gelmiştir ve bilginin yönetilmesi gerekir. Bu noktada Yönetim Bilişim Sistemleri; bilginin sürekli üretilmesi, yenilenmesi ve yayılmasında yaptığı çalışmalarıyla dünyanın birleşimini sunmaktadır. Birleşen iki alan İşletme ve Bilgisayar Mühendisliğini kapsamaktadır. Bilgisayar sistemleriyle oluşan bilgiler, işletmenin yönetim fonksiyonlarına, iş süreçlerine, işletme problemlerine aktarılmaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri teknolojiyi araç değil sonuç olarak kullanmaktadır.