Radyo,Televizyon ve Sinema
Radyo,Televizyon ve Sinema
Günümüzde sürekli değişerek gelişen ekonomik, sosyal ve teknolojik koşullar, bu alanlardaki bilginin de buna bağlı olarak aynı hızda bir yerden başka bir yere taşınması, her geçen gün daha da önemli hale gelmektedir. İletişim teknolojilerinde kaydedilen ilerlemeler, bilimsel ve sanatsal ürünlerin üretim ve yayılım sürecine de etki etmektedir.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümümüzde disiplinlerarası bir olgu olarak iletişim temelli bilim ve sanat eserlerinin üretilmesinde, çağın toplumsal ve estetik normlarına özgü ürünlerin ortaya çıkarılması ve hedef kitlelere ulaştırılması amaç edinilmektedir. Bölümümüzün eğitsel odağında, sanatsal üretkenlik ve teknik bilgi/becerinin sentezlenmesi yer almaktadır. Bölüm öğrencilerine sanatsal, kültürel ve donanım odaklı kuramsal ve teknik bilgi/becerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Bu hedef ve amaçlar doğrultusunda şekillenen bölümümüz, yeniliklere açık, dinamik ve güçlü kadrosuyla dikkat çekmektedir. Sanatçı ve eğitimci yönleriyle ön plana çıkan eğitim kadromuz, sektörel ve teknik anlamda ulusal ve uluslararası üniversitelerle kurdukları bağlantıları, ülkemizin farklı üniversitelerindeki deneyimlerinden sahip oldukları sanatsal ve teknik altyapıları ile bölümümüze en üst düzeyde katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Bölümümüz 2018-2019 eğitim-öğretim yılında, merkezi sistem sınavı ile ilk öğrencilerini almıştır.
Anabilim ve Anasanat Dalları:
1) Radyo Televizyon Anabilim Dalı
Radyo Televizyon Bölümü, alanında donanımlı, temel sanatsal ve mesleki prensipler açısından duyarlı, çalışmalarında titiz ve kendisini yenilemeye açık araştırmacılar, yazarlar, görüntü yönetmenleri ve yönetmenler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Dört yıllık (sekiz yarıyıl) eğitimde öğrenciler, sinema ve televizyon bölümünün alt yapısını oluşturan hareket, görüntü, senaryo, yönetim, kurgu gibi yaratıcı ve teknolojik ögelerle örülü uygulama derslerin yanında, İletişime Giriş, Medya Analizleri, Popüler Kültür ve Medya, Medya Tarihi, Medya Politikaları, Genel Sanat Kültürü ve Yabancı Dil gibi kuramsal derslerin yanı sıra sektörde staj olanaklarıyla da mesleğe hazırlık imkânları bulunmaktadır. Ayrıca alanla ilgili akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler için Üniversitemiz Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Yüksek Lisans Programı 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci kabulüne başlamakla birlikte, en kısa sürede Doktora Programı da açılacaktır.
2) Sinema Anasanat Dalı
Sinema Anasanat Dalı, Sinema alanında sinema sektörümüzde çalışmış, ulusal ve uluslararası sinema filmlerinde reji, yapım, senaryo, mekan tasarımı alanlarında üst düzeyde görevlerde bulunmuş akademisyen kadrosu ile, sinema alanında donanımlı, temel sanatsal ve mesleki prensipler açısından duyarlı, çalışmalarında titiz ve kendisini yenilemeye açık araştırmacılar, yazarlar, görüntü yönetmenleri ve yönetmenler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu bölümden mezun olacak genç arkadaşlar, sinema yapımcılığı ve televizyon yayıncılığı konularında; yapım, yönetim, görüntü, kurgu, ses, post prodüksiyon, senaryo yazımı alanlarında uzmanlaşarak iş bulma olanağına sahip olacaklardır.
----------
Bölüm Ders İçerikleri İçin Tıklayınız.