Felsefe bölümü 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci kabul ederek faal hale gelmiştir. 4 Anabilim dalının (Sistematik Felsefe ve Mantık, Felsefe Tarihi, Bilim Tarihi, Türk-İslam Düşünce Tarihi) bulunduğu felsefe bölümü, derslerini bir yandan tarihsel bir yandan sistematik bir şekilde vermektedir.  Felsefe bölümü, felsefi sorgulama beceresi kazandırarak öğrencinin karşılaşacağı insani, toplumsal, kültürel, çevresel, ahlaki, siyasi, teknolojik vb. problemlere yönelik çözüm önerileri geliştirebilmesini olanaklı kılmak için faaliyet göstermektedir. Bu olanağı öğrenciye sunmak için bölüm, öğrenciye hem tarihsel hem de sistematik biçimde bir felsefe eğitimi vermektedir. Öğrenci bir yandan tarih boyunca filozofların problemlere yönelik yaklaşımlarını ve çözümlerini öğrenmekte, diğer taraftan da sistematik bir biçimde de doğrudan problemli alanlara ilişkin bir farkındalık kazanmaktadır.