Genel Bilgi

Endüstriyel Kalıpçılık günümüzde kalıp otomasyonla üretimin en önemli araçlarından bir tanesidir. Sürekli aynı kalitede ve çok miktarlarda ürün elde edilmek istenildiğinde başvurulan tekniklerden bir tanesi kalıpçılıktır. Ülkemiz “Kalıpçılık” sektörü açısından büyük mesafeler kat etmiş kalıp tasarım ve üretimi yaparak ihraç eder duruma gelmiştir.

Otomotiv sektörünün de tesiriyle her ölçekte çok sayıda kalıp imalatçısı firma vardır ve gün geçtikçe sayıları artmaktadır.Endüstriyel Kalıpçılık Program Mezunları, modern teknolojiyi takip etmesi ve üst düzey eğitim kalitesi ile Kalıpçılık Sektörünün motor gücü olacaktır. Program mezunları sanayide yaygın olan kalıpçılık alanında iş bulma imkanına sahiptir.

Bu programdan Mezunlar, kalıp tasarımı ve üretimi için gerekli bilgi ve donanımları kazanmış, İleri Tasarım Araçlarını (CAD yazılımları) profesyonelce kullanabilen, özgün tasarım ve üretkenlik yetenek ve becerileri kazandırılmış, imalatı bilen ve İleri İmalat Teknikleri (CAM-CNC) konusunda eğitilmiş, uygulama dersleri ve stajlar ile pratik kazanmış olarak büyük bir boşluğu dolduracaktır.

Bunların dışında mezunlar, İş hayatında ileri teknolojik seminerleri alarak, kalıp analiz ve simülasyonları gibi konularda birikim sahibi olabilecek ve büyük bir güç kazanabilecektir. Kalıp imalatı için kullanılan CNC gibi modern üretim teknikleri yine program mezunlarının yetkinlik kazandığı bir diğer konudur. 

Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Kalıpçılık Programına kayıtlı öğrencilerin eğitim kalitelerinin arttırılması, Ülkemizin koşullarında Endüstriyel Kalıpçılık Teknikerleri yetiştirmek, buna göre eğitim faaliyetlerinin yönlendirilmesi, öğrencilerimize istihdama yönelik staj ve pratik çalışma imkânlarının araştırılması ve arttırılması için aşağıda sıralanan kuruluşlar ile Sanayi-Eğitim İşbirliği anlaşma çalışmaları yapılmaktadır. 

1- Standart Profil 
2- Teknorot
3- Çelik Halat
4- Erciyas Boru     
5- Ümran Boru Fabrikası
6- Süperlit Boru Fabrikası
7- İTO kilit
8- Anlaş Lastik

Endüstriyel Kalıpçılık Programı mezunları aşağıda verilen sektörlerde staj ve iş imkanı bulmaktadırlar. Bunun dışında mezunların iş imkânları ve popülerliği giderek artmakta ve istihdam seçenekleri de çoğalmaktadır.