Genel Bilgi


            Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü 2014/2015 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümünün temel amacı, Psikolojik Danışman   yetiştirmektir.

   PDR bölümünü tercih edecek öğrencilerin, özellikle kendi yaşamının farkında olan, hayata ve kendine karşı içgörüsü yüksek olan, insan ilişkileri kurmayı ve yürütmeyi seven, çevresine karşı duyarlı ve sorumlu hisseden, başkalarına ve kendine yardım etmeyi seven, araştırmayı, kendini sürekli yenilemeyi ve farklılıklara açık olmayı kendine amaç edinen bireylerden olmasını tavsiye ederiz.

   PDR bölümü müfredatı hem teorik bilginin sunulduğu hem de uygulama derslerinin olduğu yoğun bir programdır. Öğrenciler kuramsal dersler, araştırma yapmaya yönelik dersler, psikolojik danışma becerilerini kazanacakları bireysel ve grupla uygulama dersleri ile çalışma hayatına hazırlanacakları alan derslerini alırlar. Hem yoğun bir bilgi birikimi hem de uygulama deneyimleriyle mezun olurlar.

     2014 yılında öğrenci almaya başlayan bölümümüzde şuan Normal Öğretim  lisans programı yürütülmektedir.  Anabilim dalımızda  1 Prof. Dr., 3 Doç. Dr., 2 Dr. Öğretim Üyesi ve 2 Araş. Gör.  görev yapmaktadır.