Bitki Koruma Bölümü

Bitki Koruma Programı resmi olarak 23 Mart 2012 tarihinde kuruldu. Program bünyesinde 3 Profesör, 2 Doçent ve 1 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere 6 Öğretim Elemanı bulunmaktadır. Öğretim üyeleri dışında 2 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Program eğitim-öğretim faaliyetlerine 2015 yılında ilk öğrencilerini alarak başlamıştır. Bitki Koruma Programı, ülkemizdeki bitkisel üretimi tehdit eden hastalık etmenleri (fungal, bakteriyel, viral), yabancı otlar ve zararlılar (böcekler, nematodlar, akarlar) konusunda donanımlı, bitki koruma alanında eğitim ve araştırmalarıyla üreticilerin ve sektörün sorunlarına pratik çözümler üretebilen,  çok yönlü inceleme yapabilme ve çözüm önerileri sunabilme yeteneğinde, insan ve çevre sağlığını göz önünde bulunduran, yeni bilimsel açılımlara öncülük edebilen, Entegre Mücadele yöntemlerini hayata geçirmede başarılı, nitelikli mühendisler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz kamu ve özel sektörde Bitki Koruma alanında çalışabileceklerdir. Programın amaçları; Bitki Koruma sorunlarının çözümünde Entegre Mücadele yöntemlerinin hayata geçirilmesini sağlamak, ülke ve bölge tarımının Bitki Koruma sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, doğal kaynakların sürdürülebilir bir yaklaşımla kullanılabilmesine olanak sağlamak, bilim dünyasıyla örgütsel bağları geliştirmek, yeni bilimsel açılımlara öncülük etmek ve değişen dünya koşullarında aranan niteliklere sahip uzmanlar yetiştirmektir. Programın hedefi ise Bitki Koruma ile ilgili sorunlara pratik çözümler üreten, tarımın gelişimine katkı sağlayan, insan ve çevre sağlığını göz önünde bulunduran, doğal dengeyi koruyan, yeni bilimsel açılımlara öncülük edebilen, tercih edilen, öncü, dinamik ve saygın bir program olmaktır.