Genel bilgi

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 11.07.1992 gün ve 3837 sayılı kanun ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmuş, 29 Kasım 1993'te Eğitim- Öğretim faaliyetine başlamıştır. 17.03.2006'da 5467 sayılı kanun ile Düzce Üniversitesi'ne bağlanmıştır. 2006-2007 öğretim yılından itibaren Düzce Üniversitesi Akçakoca Yerleşkesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynaklarının yetişmesini sağlamak, eğitim ve öğretim programlarının kalitesini artırmak ve sürekliliğini sağlamak, eğitim ve öğretim programlarının AB ile uyumunu sağlamak, ilimizin ve bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak, kurumsallaşmayı sağlamak, paydaşlarla sağlıklı ve sürekli ilişkiler kurmak olmak üzere kurulmuştur.

Yüksekokul, bir hizmet sektörü olarak ülke ekonomisine önemli katkısı olan turizm sektöründe görev alacak, konusunda uzmanlaşmış, iyi derecede İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dil bilen, uluslararası düzeyde yenilikleri takip eden yönetici adayları yetiştirmektedir. Ders programları, turizm endüstrisinin öncelikli gereksinimleri ve uluslararası değişimler göz önüne alınarak geliştirilmekte, temel işletme disiplinleri ve turizm mesleğinin gerekleri ile uygulamalı alan çalışmaları arasında bir denge gözetilmektedir. Böylelikle, turizm endüstrisinin değişen insan kaynağı gereksinimlerini karşılamak amaçlanmaktadır. Yüksekokulumuz, öğrencilerini, lisans eğitiminin sonunda konaklama, yiyecek-içecek ve seyahat işletmeciliği, yönetim, finans, pazarlama ve turizm endüstrisinin çeşitli alanlarına yönetici adayları olarak katmayı amaçlamaktadır

Üniversitemizin Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı ile ilgili program açılması konusundaki teklifleri, 01.04.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca açılması uygun görülmüştür. Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü 2020-2021 güz döneminde eğitim ve öğretim hayatına 40 öğrenci ile başlamıştır. Bölüm 2023-2024 güz dönemi itibariyle 4 Doktor Öğretim. Üyesi,   2 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.