Program Hakkında

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu Elektrik programının hedefi, elektrik teknolojisi alanında sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektedir.

Programda uygulanan meslek ve seçmeli dersler belirlenmesinde; sektör talepleri, bölgesel ihtiyaçlar ve eğitim kurumunun koşulları dikkate alınmıştır. Eğitim hem teorik hem de uygulamalı olarak yapılmaktadır. Elektrik programında birinci ve ikinci öğretimde eğitim verilmektedir. Elektrik programının eğitim süresi: 2 yıl (4 yarıyıl) dır. Program 4 yarıyılda 120 kredilik (AKTS) zorunlu ve seçmeli derslerin başarılmasıyla ve 30 iş günü endüstri staj çalışmasının yapılmasıyla tamamlanmaktadır.

Elektrik programının mezunları "Elektrik Teknikeri" unvanı alır. Elektrik programı Türkçe yürütülmektedir.