]Program Hakkında

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Otomotiv Programı Programı, İKMEP (İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi) projesi kapsamında, bilimin evrensel ilkeleri, Avrupa Birliği ve Yükseköğretim yeterlikler çerçevesi, mesleki ve teknolojik gelişmeler ile Yükseköğretim Kurumları’nın ilgili mevzuat hükümlerine göre uygulanmıştır.Eğitim programının hazırlanmasında; modüller ve seçmeli dersler belirlenirken, gelişen teknolojilere paralel ders içerikleri öngörülmüş, yeni dersler ilave edilmiş, bölgesel farklılıklara cevap verebilmek için seçmeli ders mantığı ile gerekli esneklik sağlanmıştır. Sektör talepleri bölgesel ihtiyaçlar, eğitim kurumunun koşulları ve öğrenci yönelimleri ve talepleri dikkate alınmış veaynı zamanda uluslararası denkliği sağlayabilecek bir zemin oluşturulmaya özen gösterilmiştir.

Öğrencilerimiz 2 yıl sonunda 120 AKTS kredisiyle mezun olacaktır. Dersler teorik, uygulamalı, zorunlu ve seçmeli olup, Otomotiv Teknikeri ünvanı taşıyacak bireyin vizyonu, rolü, teknik becerileri ve davranış şekilleri göz önüne alınmış, gelişen teknoloji ve piyasaya uyumluluk, ön lisans eğitiminden lisans eğitimine geçişte uyumluluk, otomotiv sektörünün  gerek üretim ve gerekse satış sonrası hizmet  kademelerinde ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücünün çağın beklentilerini karşılayacak kalite ve hizmet felsefesine uygun olarak yetişmelerini sağlamak amacına yönelik dersler verilmektedir. Uygulamalar ve stajlar için resmi ve özel otomotiv üreticileri,özel teknik eğitim merkezleri, yetkili servisler ve otomotiv işletmeleri ile işbirliği yapılmaktadır.Programın en önemli özelliği otomotiv üretimi, yan sanayi, satış sonrası ve eğitim merkezleri alanlarında çalışabilecek, öğrencileri yetiştirmek amacıyla zenginliğe sahip ders çeşitliliğinin olmasıdır. Program teorik derslerin yanı sıra mesleki eğitimin temeli uygulamalı dersler açısından zenginleştirilmiştir.Programın hedefi, değişen bilim, teknoloji, eğitim ve otomotiv alanının gereksinimleri doğrultusunda Otomotiv sektörünü oluşturan unsurları, ilgi alanlarını ve meslek alanının temel çalışma ilkelerini bilen, Sektörün gerektirdiği çağdaş bilgi ve teknolojilerin önemine sahip, üretim veya satış sonrası hizmet sektörlerinde otomotiv teknikeri olarak sorumluluğuna sahip, meslek hayatında teknik dil kullanabilen, iş hayatında meslek etiğinin önemine sahip otomotiv teknikeri yetiştirmektir.

Programı meslek liseleri “motor ve otomotiv teknolojileri” mezunları ve lise mezunu tüm öğrenciler tercih edebilirler. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının; Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Otomotiv Teknolojisi alanlarından mezun olanlar, Otomotiv Teknolojisi Programı’na “Sınavsız Geçişle” yerleşebilirler.Otomotiv Teknolojisi mezunları; Taşıt üretimi yapan şirketler, Otomotiv sektörü yan sanayi, araç muayene istasyonları, teknik eğitim merkezleri, sürücü kursları, otomotiv firmalarının yetkili servisleri, ve özel otomotiv işletmelerinde çalışabilirler. Otomotiv Programı Türkçe yürütülmektedir.