Makine Mühendisliği

Makine mühendisliği, mekanik sistemlerin tasarım, analiz, imalat ve bakımı için mühendislik fiziği ve mühendislik matematiği ilkelerini malzeme bilimi ile birleştiren bir mühendislik dalıdır.

Düzce Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ilk olarak 2012-2013 yılında öğrenci almaya başlamıştır. Bölümümüz normal öğretim ve ikinci öğretim lisans eğitim-öğretimi yanında yüksek lisans ve doktora eğitim-öğretimi de verilmektedir. Ayrıca, öğrencilerimiz çift-anadal, erasmus, farabi, mevlana gibi öğrenci değişim programlarından da faydalanmaktadır. Makine Mühendisliği bölümümüzde kompozit, plastik malzemeler, kaynak, ısıl işlem, korozyon, metal şekillendirme, enerji ve bunun gibi daha birçok farklı alanda  uzmanlaşmış kadromuz geleceğin mühendislerine ışık tutmaktadır. Bölümümüz akademik kadrosu ulusal ve uluslararası kurumlarda eğitim-öğretim görmüş, deneyimli, tam zamanlı 7 Profesör, 8 Doçent, 4 Dr. öğretim üyesi, 1 Öğretim görevlisi, 7 Araştırma görevlisinden oluşmaktadır. Bölümümüze ait olan korozyon, talaşlı imalat, talaşsız imalat, motor, kaynak, kompozit malzeme, yenilenebilir enerji, hidrolik-pnömatik, nano-teknoloji, 3D yazıcı gibi birçok alana yayılmış geniş laboratuvar kapasitesiyle, öğrencilerimizin teorik olarak edindiği bilgileri uygulamalı olarak da tecrübe etmesine olanak sağlanmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimiz öğretim hayatı boyunca Düzce ve çevre illerde bulunan sanayi kuruluşlarına düzenlenen teknik gezilerle çalışma hayatını ve mühendislik uygulamalarını görebilmektedir. Ayrıca, öğrencilerimiz başta TÜBİTAK olmak üzere çeşitli projelerde görev alması teşvik edilerek lisans öğrenimi süresince gerçek bir proje yazma ve yönetim tecrübesi kazandırılmaktadır. Makine Mühendisliği Bölümü’nün eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır. Bölüm hakkında daha detaylı bilgi için İnternet Sitemizi gezebilirsiniz.