Genel Bilgi

Üniversitemiz kapsamında bölümümüz, öğrenci alımına ilk olarak 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında "Sağlık Kurumları Yöneticiliği" adı ile başlamıştır. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı itibariyle ise "Sağlık Yönetimi" adı altında hem normal öğretim hem ikinci öğretim programlarında eğitim vermeye devam etmektedir. 

Mevcut durumda bölüm akademik kadrosunda 4 profesör, 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 4 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Sağlık Yönetimi Bölümü sağlık sektörünün her kademesinde rol alan tüm kurum ve kuruluşlarda görev alabilecek sağlık yöneticileri ve liderlerinin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bölümümüz, sağlık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, öğrencilerimizi sektörün temel ilke ve değerlerine bağlı, sağlık süreçlerine hakim, yönetim ve organizasyon konularında bilgili, hasta ve personel ilişkileri konusunda etkili ve etkin iletişim becerisi gibi yetenekler kazandırmakla görevlidir.

Bölümün amacı, sağlık sistemi amaçlarının gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve denetim fonksiyonlarına ilişkin kavram, ilke, kuram, model ve tekniklerin sistematik ve bilinçli bir şekilde uygulanması bilgi ve becerisine sahip, uluslararası nitelikte sağlık yöneticilerini yetiştirmek ve sağlık kurumları yönetimi alanında yürütülecek araştırmalar ile bilimsel bilgi birikimine katkıda bulunmaktır.

Ülkemizde hızla büyüyen sağlık sektörü; iletişimi güçlü, organizasyon ve koordinasyon yeteneğine sahip, yabancı dil bilen, sağlık sektörüne özgü bilgi ve beceriye, tıbbi dokümantasyon ve bilgisayar bilgisine sahip insan kaynaklarına ihtiyaç duymaktadır.  Bu program, sağlık kurumlarının ihtiyaç duyduğu yönetici adaylarını gerek teorik ve gerekse pratik alandaki eğitim uygulamaları ile hazırlamaktadır.
Bu program çeşitli sağlık kurumlarının orta ve üst düzey yönetim kademelerinde çalışacak nitelikli elemanlar yetiştirir ve eğitim süresi 4 yıldır. 

Bölüm öğrencileri, İnsan kaynaklarından finansal yönetime, pazarlamadan, muhasebeye kadar yönetimin her alanında gerekli bilgi ve becerilerle donatılan sağlık yönetimi bölümü öğrencileri bunların yanında tıbbi terminoloji, epidemiyoloji, sağlık ekonomisi, tıbbi cihaz yönetimi, hasta hakları gibi alana özgü konularda da eğitim almaktadırlar. Aynı zamanda eğitim süreci içerisinde çeşitli sağlık kurumlarında staj yapma fırsatına da sahiptirler. 

Bu bölümden mezun olanlar, kamu, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, SGK’nın sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, çeşitli tıp merkezlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten kuruluşların sağlık araştırma merkezlerinde ve sağlık turizmi kapsamında turizm acentalarında çalışabilirler. Sağlık kurumlarının daha verimli bir şekilde işletilmesi ihtiyacı, bu alan mezunlarının iş imkanını artırmaktadır.