Heykel
Heykel
Nesne olarak heykel; geleneksel ve çağdaş malzemelerin dışında fotoğraf, video, bilgisayar, performans, enstalasyon ve ses unsurunu da kapsayarak nesnenin geleneksel sınırlarını genişletmiştir.
Heykel sanatına eklenen yeniliklerin getirdiği felsefi anlayış ve heykelin yeni uygulama alanları heykel sanatının çağdaş formunu oluşturmuştur.Bu yeni anlayış Plastik Sanatlar alanında eğitim veren ve bu konuda öncülük eden bazı üniversitelerin bölüm adlarına ekleme yapmalarına neden olmuştur
Heykel sanatının geniş yelpazesi diğer bölümlerin de kullanım yörüngesine girdiği kadar diğer bölümlerde heykel sanatının eğitim programına girmiştir. Plastik Sanatlar alanında eğitim veren diğer bütün bölümler de heykel bölümü için geçerli olan değişim sür Heykel sanatının geniş yelpazesi diğer bölümlerin de kullanım yörüngesine girdiği kadar diğer bölümlerde heykel sanatının eğitim programına girmiştir. Plastik Sanatlar alanında eğitim veren diğer bütün bölümler de heykel bölümü için geçerli olan değişim sürecini yaşamış, günümüz sanat formunun oluşturulmasında ki ortak paydadır.
Heykel uygulamalarında öğrencilerin yaratıcılık ve yorum yeteneklerini geliştirecek temel teknik bilgilerin aktarımı. Teorik araştırmalar ve pratik uygulamalarla heykel sanatında güncel ve geçmiş kültürel birikimin öğrencilere kazandırılması amaçlanmaktadır.
Heykel Sanatçılığı, anıtsal ve mimari uygulamalar, çevre tasarımcılığı, özel sanat eğitimciliği, sanat danışmanlığı, üç boyutlu tasarım-uygulama alanları, 3B modelleme, animasyon, sinema-tv ve sahne dekoratörlüğü-özel efektler gibi alanlarda çalışma olanakları vardır.
Heykel Bölümü 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.
Bölüm Ders İçerikleri İçin Tıklayınız.