Aday Öğrenci Genel Bilgilendirme

İşletme FakültesiSigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü normal öğretim ve ikinci öğretim süreçleri ile öğrencilerini karşılamaktadır. https://duzce.edu.tr/akademik/fakulte/if fakülte ve bölümlerle ilgili detaylı bilgi ilgili adresten sağlanabilmektedir.

Sigortacılık ve Sosyla Güvenlik Bölümü ilk öğrencilerini 2014-2015 öğretim yılında  almıştır. Bölüm, finansın özellikli bir alanı olan sigortacılık ile her bireyi ilgilendiren sosyal güvenliğin tek bir çatı altına alınarak, bu iki alandaki yasal ve akademik bilgilerin lisans seviyesinde öğretilmesi olarak tanımlanmaktadır. Müfredat finans, sigortacılık ve sosyal güvenlik olmak üzere üç temel alan üzerinden oluşturulmuştur. “Bu alanlardaki temel bilgiler ve yasal düzenlemeler ilgili dersler  öğrencilere verilmektedir.” 

Teorik derslerin yanında üçüncü sınıftan itibaren isteğe bağlı yaz staj imkânı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kariyer Ofisi tarafından yürütülen ulusal staj porgramı kapsamında öğrenciler uygulamalı eğitim süreçlerine katılmış olmakta ve mesleki tecrube edinmektedir.

Bölüm mezunları, Sosyal Güvenlik uzmanı olarak hem kamuda hem de özel sektörde birçok iş imkanına sahip olmakta aynı zamanda Sigortacılık alanında da sektörde yer almaktadır. Ayrıca bölüm mezunları Serbest Muhasebecilik,  Malî Müşavirlik, Yeminli Malî Müşavirlik, Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişliği, Maliye Müfettişliği, Hesap Uzmanlığı gibi sosyal itibarı yüksek meslek dallarında da görev alabilmektedir.