Lojistik Programının temel hedefi, işletmelerde malzemelerin, parçaların ve mamullerin stratejik bir biçimde akışının sağlanması, depolanması ve kontrol edilerek iyileştirilmesinin hedeflendiği bir sistemin yönetilebilmesi için; lojistik konusunda Türkiye'nin değişen ve gelişen koşullarına uygun, mezun olduğu andan itibaren sektörün her kolunda yer alabilecek kalifiye elemanlar yetiştirmektir. Lojistik Programı, iç ve dış etkinliklerini ve görevlerini bağlı olduğu Meslek Yüksek Okulu ve üst kuruluş olarak rektörlük üzerinden yürütür. Program sahip olduğu öğretim elemanı kadrosu ile öğrencilerine en iyi şekilde hizmet vermeye çalışmaktadır. Sektörün ihtiyaçları yönünde hazırlanmış olan dersler, bilgisayar laboratuvarı ile desteklenmiş modern sınıflarda yapılmaktadır. Ayrıca ders programında tüm taşıma türleri (karayolu, denizyolu, demiryolu, havayolu ve iç suyolu taşımacılığı) ile ilgili içeriğe sahip sürekli güncel gelişmelerle desteklenen, sektöre yönelik dersler bulunmaktadır. Lojistik programındaki 30 günlük staj uygulaması, öğrencilerin henüz eğitim öğretim sürecindeyken piyasa koşularına adaptasyonunu sağlamakta ve mesleki yeterliliklerini artırmaktadır.

ISCED KODU: ISCED-345

Devlet üniversitelerinde Ön lisans seviyesinde ilk defa "Gelecek Tasarımı" dersi açılması, sektör temsilcileri ve mezunlar derslerde misafir edilerek tecrübe ve öneri paylaşımı,teknik geziler ile sektörü tanıma imkanı, İngilizcenin yanı sıra ikinci ve üçüncü yabancı dili tanıma imkanı ile öğrencilerimizin sektörle içiçe sosyal ve mesleki açıdan geleceğe hazır olmalarını amaçlıyoruz.

Lojistik Programıızın faaliyetleri ile ilgiligi hazırlanan "LojiBülten" e buradan ulaşabilirsiniz.