İlgi Alanı

- Öğrencilere anadal içinde kariyer hedeflerine uygun olarak seçmeli derslerini organize edebilme imkanı sunmak.

- İlgi alanları bölüm ve üniversite geneli seçmeli dersler arasından oluşturulur. Ayrıca öğrenciler ilgi alanları dışında da öğrenme imkanına sahip olmaktadır.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün giriş niteliğindeki derslerin yanı sıra öğrencinin kendisini farklı alanlarda da yetiştirebileceği iktisat, siyaset, sivil toplum, felsefe, toplumsal cinsiyet ve sanat alanlarına ilişkin derslere de yer verilmektedir.  Müfredat programı içinde yer alan seçmeli dersler ile öğrencilerin kendilerine özgü alanlar belirlemeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca, Felsefe Grubu Öğretmeni olarak atama yapılabilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı’nın şart koştuğu 16 kredi saat Felsefe, 16 kredi saat Psikoloji ve 8 kredi saat Mantık dersleri de ders programında verilmektedir. Diğer taraftan, son sınıfta tez danışmanları rehberliğinde öğrenciler lisans tezi hazırlayarak, teorik ve uygulamalı çalışmaları içeren lisans tezleri ile araştırmacı formasyonu kazanmaktadır. Lisans tezlerinde Düzce ve çevresi dâhil olmak üzere Türkiye’nin her yöresiyle ilgili uygulamalı çalışmalar yaptırılacaktır. Bu sayede öğrencilerin Türkiye’nin sosyolojik yapısına dair uygulamalı ve teorik araştırmalarla öğrencilerin sosyolojik araştırma ve analiz deneyimi kazanması hedeflenmektedir.