Transkript

Lisans diploma programlarının her bir düzeyi için öğrenci çalışma yüküne dayalı asgarî krediler ile başarılı olarak mezun olan öğrencilerin kazanacağı bilgi, beceri ve yetkinlikler ve diğer ölçütler, Kurul tarafından yükseköğretim yeterlilikler çerçevesinde belirlenmekte olup, yükseköğretim kurumları açmayı planladıkları diploma programları için yükseköğretim yeterlilikler çerçevesinde belirlenmiş olan asgarî yeterlilikleri sağlayacak program yeterliliklerini tespit eder ve buna göre ders müfredatlarını oluştururlar. Kimya Bölümünün eğitim süresi 4 yıldır.

Kimya Bölümünden mezun olabilmek için ders programında belirtilen 175 AKTS kredi zorunlu ve 65 AKTS kredi seçmeli dersin tamamının başarı ile bitirilmiş olması gerekmektedir. Kimya Programı öğrencinin 240 AKTS krediyi tamamlamasını öngörmektedir. Her yarıyıl içindeki 14 haftalık ders süreci boyunca ara sınav, ödev, Bitirme Çalışması vb. değerlendirme aktiviteleriyle birlikte dönem sonu final sınavları bulunmaktadır.