İstihdam Olanakları

-Mezun olduktan sonra iş ve istihdam olanakları yazılacak.

Arkeoloji bölümlerinden mezun olanlar, almış oldukları eğitim doğrultusunda çeşitli devlet müzeleri ve özel müzelerde görev alabilmektedirler.  Yeterli alt yapı ve donanıma sahip olanlar, şüphesiz akademisyen olarak üniversitelerin arkeoloji bölümlerinde de görev almaktadır.  Son senelerde ülkemizde “her ile bir üniversite” sloganı çerçevesinde kurulan birçok üniversitenin bünyesinde arkeoloji bölümleri de açılmış bulunmaktadır. Özellikle son senelerde inşaat faaliyetlerinin giderek daha bir yoğunluk kazandığı ülkemizde, pek çok bölgede yerel müzeler tarafından kurtarma kazıları gerçekleştirilmektedir. Arkeologlar bu kazılarda sözleşmeli arkeolog olarak da çalışabilmektedir. Halen İstanbul’da sürdürülmekte olan Marmaray Kazıları buna güzel bir örnek oluşturur.
Yabancı dil bilen Arkeologlar gerekli eğitimden geçtikten sonra, turist rehberliği de yapabilmektedirler.