Labavatuvarlar

Program öğrencileri için doğrudan bölüme ait olan 4 adet sınıf (ana derslik) bulunmaktadır. Bunlar 3 adet stüdyo (ST-1, ST-2, ST-3) ve 1 adet derslikten (Derslik 1) oluşmaktadır.

Bölümün kullandığı derslikler (Stüdyo-I (ST1))

Belirtilen sınıfların dışındaki fakülteye ait sınıflar da yine bölüm gereksinim duyduğunda (dersler ve sınavlar için) kullanılmaktadır. Stüdyolarda çizim yapmaya yardımcı olacak biçimde donanımlar (çizim masası, sandalye, vb.) bulunmaktadır. Stüdyo sınıflarda proje dersleri için ara sınav ya da final sınavlarının jüri yapılması durumunda paftaların asıldığı mantar panolar bulunmaktadır. Ayrıca tüm dersliklerde sunu yapılmasına olanak sağlayan projeksiyon makinesi, dizüstü bilgisayar ve projeksiyon perdesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, dersliklerde ve stüdyolarda, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının telefon ya da bilgisayar aracılığıyla projeksiyona kablosuz bir biçimde bağlanıp sunum yapmasına olanak sağlayan EZCast yazılımı bulunmaktadır. Ayrıca, “One by Wacom” marka grafik tabletlerle de çevrimiçi/yüz yüze ders anlatımı gerçekleştirilerek, özellikle tasarım ve çizim derslerinin daha verimli olması sağlanmaktadır.

Dönem sonunda tasarım ve planlama derslerinde hazırlanan proje paftaları ve posterler için (dönem sonlarında seçilen iyi proje/poster örnekleri) koridorlarda yer alan panolara asılmakta ve öğrenciler için örnek teşkil etmesi sağlanmaktadır. Yapılan maket çalışmaları da cam sergi alanlarında sergilenmektedir. Ek olarak, dönem sonundaki planlama ve tasarım derslerinin paftaları taşınabilir sergi panolarında da sergilenmektedir. Bunun yanı sıra Orman Fakültesi altında bulunan diğer bölümlere ilişkin sergi alanları da Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencilerinin yararlandığı diğer sergi alanlarıdır. Koridorlarda ve cam sergilerde sergilenen ders çıktıları (proje paftaları, posterler, maketler) verilmiştir.

Proje derslerine ait maket sergi alanı

Proje derslerine ilişkin cam ve açık maket sergi alanı

Sergi koridorları ve stüdyolardaki sergi panoları

Peyzaj planlama dersi sergi alanı

Proje çıktılarının sergilendiği diğer alanlar

Peyzaj ekolojisi ve peyzaj mühendisliği - peyzaj uygulama tekniği dersleri sergi alanı

Bölümün bulunduğu fakültedeki laboratuvar olanakları ve kullanımları

Sıra

Alan adı

Adet

m2

Öğrenci kapasitesi

Kullanım amacı

1

Stüdyo derslikler

3

90

50

Peyzaj mimarlığı bölümünün bazı zorunlu ve seçmeli dersleri bu (ağırlıklı olarak proje ve çizim dersleri) stüdyolarda gerçekleştirilmektedir.

2

Teknik resim sınıfı

1

90

50

Fakültenin tüm bölümlerinin ortak çizim sınıfıdır. Peyzaj mimarlığı bölümü öğretim üyeleri kendi mevcut stüdyolarının kullanılması durumunda bu stüdyoda ders işlemektedir.

3

Bilgisayar laboratuvarı

1

80

30

Bilgisayar Destekli Tasarım, Photoshop, 3DMax derslerinin teorik ve uygulamaları burada gerçekleştirilmektedir.

4

CBS laboratuvarı

1

60

25

Coğrafi Bilgi Sistemleri dersinin teorik ve uygulamaları burada gerçekleştirilmektedir.

5

Proje odası

1

30

10

Bazı lisansüstü dersler işlenmektedir. Doktora ya da proje bursiyerleri burada çalışma imkanı bulmaktadır.

6

Temel tasarım odası

1

20

-

Tasarımla ilgili derslerde yapılan maket çalışmalar saklanmaktadır.

7

Arşiv

1

60

-

Öğrencileri dönem sonunda teslim ettikler proje paftaları, raporlar ve posterler burada saklanmaktadır.

8

Ekosistem Lab.

1

60

-

Orman Fakültesinin Orman Mühendisliği Bölüme ait bu laboratuvarlarda bazı zorunlu ve seçmeli derslerin uygulamaları gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca Peyzaj Mimarlığı bölümü lisansüstü öğrencileri bu laboratuvarlarda tez çalışmaları için gerekli olan analizleri (toprak analizi, bitki teşhisi, uzaktan algılama analizleri vb.) yapmaktadır.

9

Herbaryum

1

90

-

10

Tohum Teknolojisi

1

30

-

11

İklimlendirme Lab.

1

30

-

12

Havza Yönetimi Lab.

1

30

-

13

Dendroloji Lab.

1

30

-

14

Uzaktan Algılama ve CBS Lab.

1

30

10

15

Amenajman Lab.

1

30

-

16

Av ve Yaban Hayatı Lab.

1

30

-

17

Entomoloji Lab.

1

30

-

18

Silvikültür Lab.

1

30

-

19

Cam Sera

1

160

-

Peyzaj Mimarlığı bölümünün bitki materyaline ilişkin derslerinin (zorunlu ya da seçmeli) uygulamaları bu seralarda gerçekleştirilmektedir. Orman Fakültesinin Orman Mühendisliği Bölümü ile ortak kullanılan seralarda bitki yetiştiriciliğine ilişkin uygulamalar da yapılmaktadır. Ayrıca Peyzaj Mimarlığı bölümü lisansüstü öğrencileri tez çalışmaları kapsamında bu seralardan yararlanmaktadır.

20

Botanik Bahçesi

1

50.000

(yapım aşamasında)

Botanik Bahçesinde farklı bitki türlerinin toplanması, yetiştirilmesi, korunması ve sergilenmesi amacıyla tüm üniversite öğrencilerine açık olması öngörülmektedir. Peyzaj Mimarlığı bölümünün bitki materyaline ilişkin derslerinin (zorunlu ya da seçmeli) uygulamaları Botanik Bahçesinde yapılması amaçlanmaktadır.

 

Bunların dışında, ağaç malzeme mekaniği, bitki anatomisi ve morfolojisi, biyoteknoloji, böcek çıkış laboratuvarı, ekstrümental, ergonomi ve iş etüdü, genetik ve fizyoloji, kağıt fiziği, kağıt hamuru, kondenizasyon, kurutma, mikrobiyoloji, mikroskop laboratuvar, odun anatomisi, orman inşaatı, orman ürünleri kimyası, tabakalı malzeme fiziği, üst yüzey işlemleri laboratuvar olanakları mevcuttur. Zaman zaman Bölüm öğrencileri seçmeli dersler kapsamında bu laboratuvarlardan yararlanmaktadır

                                                  Orman Fakültesine ait seralar