Eğitim Bursları

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursları)

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

https://kygm.gsb.gov.tr/Sayfalar/2441/2390/genel-bilgiler.aspx

 

TEV (Türk Eğitim Vakfı Bursları)

 

TEV Eğitim (Yükseköğrenim) Bursu’ndan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören T.C. uyruklu, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu kurumu veya özel kurumdan burs almayan (KYK Bursu dahil) öğrenciler faydalanabilmektedir. Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermektedir. Bursiyerleri öğretim kurumlarınca oluşturulan burs komisyonları TEV’in burs şartları doğrultusunda seçmektedir. Başvurular her yıl eylül ayı başından itibaren kesin başvuru tarihleri web sitesinde ilan edilmektedir.

https://www.tev.org.tr/burs/tr

TESYEV Bursları

Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar lise veya meslek yüksekokulunda ön lisans,  lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir ve başarılı engelli öğrencilerden aday olma şartlarını yerine getirenlere, seçilmeleri halinde, burs yardımı yapmaktadır.   Burslar her yılın Ekim ayı ile bir sonraki yılın Haziran ayı (dahil) arasında geçen 9 aylık öğretim süresince ödenmekte, diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

http://tesyev.org/tr/anasayfa

Uçurtma Projesi

Öğrencilerin, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için gereken finansal desteği bulmalarına yardım etmeyi amaçlayan bir platformdur. Bunu öğrencilerle destekçileri buluşturarak destek alabilmelerinin garantisini merkeziyetsiz bir şekilde sunar.

https://ucurtmaprojesi.com

 

TÜBİTAK Bursu

Programın amacı; lisans öğrencilerinin temel bilimler ile sosyal ve beşeri bilimlere yönelimini teşvik etmek, TÜBİTAK tarafından yürütülen bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarında başarılı olan öğrencileri desteklemek, bilimsel düşünme ve araştırıcılığa yatkınlıklarını geliştirerek geleceğin bilim insanları olarak yetişmelerini sağlamaktır.

 

https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2205-lisans-burs-programi

DAAD Bursu

Tüm DAAD burslarının başvuru bilgilerine www.funding-guide.de ve www.daad.de internet sitelerinden ulaşabilirsiniz. DAAD burs başvuru şartlarıyla ilgili doğru ve nihai bilgi kaynağı bu sitelerdir. Dileyen aday başvurmak istediği bursun son başvuru tarihinden önce DAAD İstanbul Danışma Merkezinden randevu alarak ilgili bursun başvuru süreci ve belgeleri hakkında bilgi alabilir.

 

https://www.daad-turkiye.org/tr/destek-bul/daad-tuerkiye-burs-programlari/